на живо

Меси срещу Роналдо в директна битка за първото място

Двамата се изправят един срещу друг след дълга пауза

uefa.com

Време е за последните, решителни мачове от групите на Шампионската лига, а какъв по-вълнуващ завършек от зрелищен дуел между Кристиано Роналдо и Лионел Меси?

Тази вечер двете най-големи звезди на световния футбол подновяват съперничеството си на "Камп Ноу" за радост на милиони фенове по целия свят.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Барселона" приема "Ювентус" в 22 ч., а двата тима вече се класираха за елиминациите и интрига има единствено за първото място в групата. 

Роналдо пропусна първата среща между двамата заради коронавирус. Без португалеца "бианконерите" загубиха с 0:2 в Торино. За да се пребори за върха в групата Старата госпожа се нуждае от успех с повече от два гола разлика, това обаче няма да е никак лесно, тъй като каталунците са с пет победи с пет мача, вкарвайки междувременно 16 гола.

Снимка: Reuters

Срещата ще бъде първа за Меси и Роналдо след трансфера на португалеца в "Ювентус" през 2018 г. 

Носителите на общо 11 "Златни топки" са играли в 35 мача помежду си, като Меси има предимство. Аржентинецът е с 16 победи и 10 загуби, като той е вкарал 22 гола, а Роналдо се е разписвал 19 пъти.

На 33 и 35 години двамата продължават да поддържат високо ниво. Роналдо е най-резултатният играч в Турнира на богатите със 132 гола, докато Меси е втори със 118 попадения.

От днешните срещи най-голяма е интригата в осма група. Там ПСЖ, "Манчестър Юнайтед" и "Лайпциг" са с равни точки, като и трите тима са с по три победи и две загуби. 

Снимка: Reuters

Френският шампион все пак има леко предимство. Играчите на Томас Тухел приемат у дома "Истанбул Башакшехир" и при победа ще са първи в групата. 

"Червените дяволи" ще продължат напред, ако избегнат поражение в Германия от "Лайпциг".