на живо

Меси: Контузиите не са извинение

Getty Images

В първата си пресконференция от юли 2013 година насам голямата звезда на Барселона заяви, че той и съотборниците му нямат тълпение да излязат в утрешния сблъсък с Байерн Мюнхен в полуфинал от Шампионската лига. Аржентинецът коментира заедно с Луис Енрике. „Бълхата” сподели: „Байерн е голям отбор. Заболя ни много как загубихме през 2013 година".

„Гуардиола ни познава много добре, но откакто си тръгна няма поглед върху играта ни отблизо. Контузиите не са извинение за Байерн. Не бяха извинение за нас през 2013 година, сега не са за тях. Изправят се два много големи отбора, с величествена история и големи футболисти. Тези два клуба са достатъчно големи, за да имат подобен тип извинения", увери „десетката” на каталунския клуб.

Относно отношенията си с Луис Енрике, Лео бе лаконичен: "Вече го изясних. Не сме имали никакъв проблем и сега нямаме проблем". "Не съм сигурен дали Барса е фаворит. На този етап фаворити няма. Играем като домакини и трябва да излезем за трите точки. Важно е да вземем добър резултат преди реванша", категоричен беше четирикратният носител на "Златната топка".
". Задължени сме да изведем отбора на финал заради името на нашия клуб. Не зная дали става въпрос за напрежение на такъв етап. Това не е напрежение. Не мога да правя сравнения между Гуардиола и Енрике. Двамата имат различни идеологии. Единият иска едно, другият – работи по различен начин", каза още Лео Меси.