на живо

Меси в храма на Марадона (ВИДЕО)

"Байерн" срещу "Челси" за първи път след финала през 2012 г.

Меси в храма на Марадона (ВИДЕО)

Аржентинец с номер 10, който изправя публиката на крака. Такива са двама - незабравимият Диего Марадона и... звездата на "Барселона" Лионел Меси.

Шампионската лига е мястото, на което историята събира и двамата. Каталунците гостуват на "Наполи" в първа среща от осминафиналите в турнира. 

Легендарният Марадона накара цял Неапол да обича Аржентина, след като в периода 1984-1991 г. вкара 81 гола в 188 мача и помогна на тима два пъти да стане шампион на Италия. Днес тази любов е насочена към неговия наследник - Лео Меси.

Снимка: Getty Images

Въпреки че е сочен за най-опасният футболист в тима на "Барса", феновете в Неапол му засвидетелстваха огромна доза уважение и не спираха да скандират името му, докато каталунският тим се настаняваше в хотела си преди срещата на 25 февруари. 

"Прочетох някъде, че ще ми е нужна клетка, за да спра Меси. Той е извънземен, но не е сам на терена. Има и други опасни играчи", заяви треньорът на "Наполи" Дженаро Гатузо.

В същото време "Байерн" Мюнхен за първи път ще се изправи срещу "Челси" след финала в Шампионската лига през 2012 г. Тогава баварците загубиха след 1:1 в редовното време и 3:4 при дузпите. 

Снимка: Reuters

Въпреки че от тогава минаха 8 години, на терена, този път в Лондон ще видим част от главните герои тогава. Франк Лампард вече е мениджър на "Челси". Томас Мюлер и Мануел Нойер обаче още са част от тима на баварците.