на живо

"Милан" шокира "Атлетико", запази осминафиналната мечта жива (ВИДЕО)

Късен гол на резерва донесе трите точки за "росонерите"

"Милан" поднесе изненадата, побеждавайки "Атлетико" Мадрид с 1:0 като гост в мач от група 2 на Шампионската лига. Така, след като в другия двубой "Ливърпул", макар и в експериментален състав, спечели с 2:0 срещу "Порто" у дома, битката за второто място се завърза. "Милан" мечтае за участие в осминафиналите, въпреки че започна груповата фаза с три поредни поражения.

На ст. "Уанда Метрополитано" в испанската столица двата тима изиграха равностойно първо полувреме без голове.

Снимка: Getty Images

Съотношението на силите се запази и след почивката. Появата в игра на Златан Ибрахимович обаче вдъхнови "росонерите". Четири минути преди края именно пред него се откри отлична възможност, но той не успя да преодолее вратаря Ян Облак. "Милан" все пак шокира "Атлетико" в 87', когато се разписа резервата Жуниор Месиас. Бразилецът оползотвори отлично центриране на Франк Кесие.

Домакините можеха да изравнят в първата минута от добавеното време, но ударът на Матеус Куня премина встрани от вратата, пазена от Чипириан Татарушану.

Така "Милан" и "Атлетико" са с по 4 точки - една зад заемащия втората позиция в групата отбор на "Порто". В следващия кръг италианският гранд приема безупречния до момента "Ливърпул", докато "Порто" е домакин на "Атлетико".

Снимка: Getty Images