на живо

На този ден: Рекордите на "Реал", Роналдо и Зидан (ВИДЕО)

На 26 май 2018 г. испанският колос победи "Ливърпул" и спечели за 13-и път трофея в Шампионската лига

Reuters

На 26 май 2018 г. "Реал" Мадрид отваря още една славна страница в своята история. Испанският гранд побеждава "Ливърпул" с 3:1 във финала на Шампионската лига в Киев и печели трофея за трети пореден и общо 13-и път в своята история.

Преди това нито един отбор не успява да триумфира в турнира дори два пъти поред.

Снимка: Reuters

В началото на второто полувреме резултатът в мача е открит от френския нападател на "Реал" Мадрид Карим Бензема, който се възползва от грешка на Лорис Кариус. Малко след това Садио Мане възстановява равенството, преди Гарет Бейл да даде ново предимство на испанците с впечатляващ гол с ножица, който се превръща в украшението на финала в Киев.

Германският страж на мърсисайдци прави нова фрапантна грешка и така след 3:1 трофеят заминава за Испания.

Със спечелването на 13-ата купа "Реал" Мадрид подобри много рекорди.

Зинедин Зидан стана първият треньор, чиито отбор печели трофея в Шампионската лига в три последователни сезона. Боб Пейсли също печели три пъти Европейската купа с "Ливърпул" (1977, 1978, 1981), но не поред, както и Карло Анчелоти с "Милан" (2003, 2007) и "Реал" Мадрид (2014).

Снимка: Reuters

Кристиано Роналдо стана номер 1 по спечелени купи - пет. Четири с "Реал" Мадрид (2014, 2016, 2017, 2018) и една с "Манчестър Юнайтед" (2008). (По четири трофея имат Кларънс Зеедорф и Андрес Иниеста).

Преди да взриви света с интервюто си след последния съдийски сигнал, в което намекна, че напуска "Реал", а впоследствие и го направи, португалецът бе сред голмайсторите в 13 поредни мача в Шампионската лига.