на живо

НА ЖИВО: Жребият за групите на Шампионската лига

Следете с нас как ще бъдат разпределени 32-та отбора

uefa.com

Кой срещу кого в Шампионската лига? Въпрос, който отново ни вълнува, макар че от края на последната кампания измина само месец.

Пандемията от коронавирус промени плановете на евротурнирите и жребият за новия сезон в най-чакания турнир се тегли доста по-късно от очакваното. Въпреки това тръпката е все толкова голяма.

И тази година отборите са 32, като 6 от тях преминаха през квалификации, за да си осигурят мечтаното класиране - "Динамо" Киев, "Олимпиакос", "Ференцварош""Мидтиланд", "Краснодар" и "Залцбург".

Място в урните по право имат шампионът от миналия сезон "Байерн" Мюнхен, първенецът в Лига Европа "Севиля", шампионите на Испания ("Реал" Мадрид), Франция ("Пари Сен Жермен"), Италия ("Ювентус"), Англия ("Ливърпул"), Русия ("Зенит" Санкт Петербург) и Португалия ("Порто"). Те ще бъдат водачи в групите.

Жребият ще определи място и на другите тимове - още 2 от Испания ("Барселона" и "Атлетико" Мадрид), 3 от Англия ("Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Челси"), 3 от Италия ("Интер", "Лацио", "Аталанта"), 3 от Германия ("Борусия" Дортмунд, "Лайпциг", "Борусия" Мьонхенгладбах), 2 от Франция ("Олимпик" Марсилия, "Рен"), още 1 от Русия ("Локомотив" Москва) и по 1 от Украйна ("Шахтьор" Донецк), Холандия ("Аякс"), Белгия ("Брюж") и Турция ("Истанбул Башакшехир").

Ако нямате възможност да гледате жребия по bTV Action, то можете да го следите тук:

Първа група - "Байерн" Мюнхен, "Атлетико" Мадрид, "РБ Залцбург", "Локомотив" Москва

Втора група - "Реал" Мадрид, "Шахтьор" Донецк, "Интер", "Борусия" Мьонхенгладбах

Трета група - "Порто", "Манчестър Сити", "Олимпиакос", "Олимпик" Марсилия

Четвърта група - "Ливърпул", "Аякс", "Аталанта", "Мидтиланд"

Пета група - "Севиля", "Челси", "Краснодар", "Рен"

Шеста група - "Зенит", "Борусия" Дортмунд, "Лацио", "Брюж"

Седма група - "Ювентус", "Барселона", "Динамо" Киев, "Ференцварош"

Осма група - "Пари Сен Жермен", "Манчестър Юнайтед", "Лайпциг", "Истанбул Башакшехир"