на живо

"Байерн" - ПСЖ е голямото дерби на четвъртфиналите в Шампионската лига

"Реал" и "Ливърпул" един срещу друг за място в полуфиналите

"Байерн" Мюнхен - "Пари Сен Жермен" е големият сблъсък в четвъртфиналите на Шампионската лига за сезон 2020/2021. Съдбата определи в по-ранен етап този сезон да гледаме повторение на финала от миналата кампания, когато баварците триумфираха с 1:0.

Другата двойка, която привлича внимание след жребия е "Реал" Мадрид - "Ливърпул".

"Манчестър Сити" ще срещне "Борусия" Дортмунд, а "Порто" ще се изправи срещу "Челси".

Двойка 1: "Манчестър Сити" - "Борусия" Дортмунд
"Жълто-черните" ще разчитат на головата си машина Арлинг Холанд, който е топреализатор на турнира с 10 попадения. Именно неговия баща игра за "гражданите", а Холанд е силно желан от Хосеп Гуардиола за нов нападател от следващия сезон. Двата отбора никога не са играли в елиминации на турнира, а през 2012 г. пътищата им се пресякоха в груповата фаза и "Сити" не успя да запише победа.

Снимка: Getty Images

Двойка 2: "Порто" - "Челси"
"Порто" е домакин на "Челси" в първия сблъсък помежду им. Двата тима за последно играха през 2015г в груповата фаза и си размениха по една домакинска победа. В елиминации са се сблъсквали само веднъж - през 2007, когато лондончани продължават напред с общ резултат 3:2.

Снимка: Getty Images

Двойка 3: "Байерн" Мюнхен - "Пари Сен Жермен"
Повторение на финала от 2020 г. в Шампионската лига ще се екранизира в 1/4-финалите този сезон. "Байерн" Мюнхен ще се изправи срещу "Пари Сен Жермен". Баварците огорчиха французите на финала в Лисабон, печелейки с 1:0 с гола на Кингсли Коман, но съдбата дава шанс на ПСЖ за отмъщение. Два от фаворитите в турнира ще се изправят един срещу друг на 1/4-финалите, а в първия сблъсък домакин ще бъде германския отбор. Това ще бъде първият им дуел на елиминации в турнира.

Снимка: Reuters

Двойка 4: "Реал" Мадрид - "Ливърпул"
Мачът е повторение на финала в Шампионската лига от 2018 г. Двубоят тогава предложи безброй моменти, които остават във фолклора на футбола - комичните грешки на Лорис Кариус, задната ножица на Гарет Бейл, контузията на Мохамед Салах причинена от Серхио Рамос. Три години по-късно силите изглеждат далеч по-изравнени. И двата отбора не се намират във върхова форма, но голямото предимство за "Ливърпул" е, че мадридчани вече са без Роналдо и Бейл, а и не изглеждат толкова добре функционираща машина, както в Кардиф.

Снимка: Reuters

Първите мачове са насрочени за 6 и 7 април, а реваншите са седмица по-късно - на 13 и 14 април. По традиция bTV Media Group ще ви направи съпричастни с най-интересните срещи от турнира.

Освен за четвъртфиналите, отборите научиха и евентуалните си съперници за полуфинала. Първите мачове там са на 27 и 28 април, а реваншите - на 4 и 5 май. Финалът пък е на 29 май в Истанбул.

Двойки за полуфиналите:

"Байерн" Мюнхен/"Пари Сен Жермен" - "Манчестър Сити"/"Борусия" Дортмунд

"Реал" Мадрид/"Ливърпул" - "Порто"/"Челси"