на живо

"Лайпциг" излъга "Тотнъм" с гол от дузпа (ВИДЕО)

Нагелсман спечели първия тактически епизод от дуела с Моуриньо

"Лайпциг" излъга "Тотнъм" с гол от дузпа (ВИДЕО)

"Лайпциг" си тръгва с гол на чужд терен от Лондон. Тимът на Юлиан Нагелсман победи трудно с 1:0 "Тотнъм" на Жозе Моуриньо в първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. Изходът на интересния сблъсък ще се реши след три седмици в Германия.

Гостите започнаха с мощните си атаки от самото начало на срещата. Още във 2-ата минута Анхелиньо отправи опасен удар, който обаче срещна гредата след намесата на Юго Лорис. Няколко минути по-късно, в една от редките добри атаки на "шпорите" през първото полувреме, Стивън Бергвайн получи пространство в наказателното поле и стреля, но Петер Гулачи плонжира и изби топката.

Снимка: Reuters

В 17-ата минута Патрик Шик отправи удар с глава, но топката мина покрай левия страничен стълб на капитана на "Тотнъм".

Играчите на Юлиан Нагелсман продължиха да тормозят отбраната на домакините с висока преса, а в 36-ата минута Тимо Вернер получи страхотен пас в наказателното поле, но стреля твърде рано и Лорис изби.

През второто полувреме в голяма степен ролите се размениха, макар че гостите поведоха няколко минути след подновяването на играта. Бен Дейвис фаулира Конрад Лаймер в наказателното поле и съдията Джунейт Чакър мигновено отсъди дузпа, реализирана от Вернер.

С гол пасив "шпорите" тръгнаха стремглаво напред. В 62-ата минута "Лайпциг" направи бърза контраатака. След пробив на Анхелиньо топката стигна до Шик, но Лорис спаси с брилянтна реакция.

В 73-ата минута и Гулачи се намеси решително. Аржентинецът Ло Селсо отправи страхотен удар, но унгарският страж успя да избие топката в гредата.

Гостите създадоха двойно повече голови положения, а Моуриньо ще трябва да обмисли вариантите си в нападение, тъй като Хари Кейн и Хюн-Мин Сон няма да бъдат на разположение дори за реванша. 

Снимка: Reuters

Със своите 32 години и 211 дни Нагелсман се превърна в най-младия треньор, водил отбор в елиминациите на Шампионската лига. Той задмина Доменико Тедеско, който начело на "Шалке 04" срещу "Манчестър Сити" миналия сезон бе на 33 години и 161 дни.

За Моуриньо това бе мач номер 150 в Шампионската лига.