на живо

"Най-куцата" победа на ПСЖ (ВИДЕО)

Дори треньорът беше контузен

"Най-куцата" победа на ПСЖ (ВИДЕО)

За първи път от сезон 1994/1995 "Пари Сен Жермен" достигна до полуфиналите в Шампионската лига. При това почти на... един крак.

Френският шампион успя да направи зрелищен обрат в последните минути и да спечели мача с "Аталанта" с 2:1. Само че резервната скамейка на ПСЖ изглеждаше като... лазарет.

Ако не сте гледали мача, вероятно ще си помислите, че на терена играта е била груба, а смените принудително. Не! Парижани така си пристигнаха в Португалия, където ще се изиграят всички оставащи мачове от турнира, който беше прекъснат за 5 месеца заради пандемията от коронавирус.

Треньорът на победителите Томас Тухел се появи с шина на левия си крак и патерици. През целия мач той седеше върху хладилна чанта и не можеше нервно да крачи в своята зона. Всъщност германецът е навехнал глезена си и е счупил костица на ходилото по време на тренировка на тима преди седмица.

Снимка: Getty Images

Другият контузен в тима е Марко Верати. Той все пак се появи на стадион "Луж" в Лисабон, като седна на трибуните, а след победното попадение на Ерик Максим Чупо-Мотинг в 3-ата минута на добавеното време, куцукайки се отправи към своите съотборници. 

Компания му правеше наказаният Анхел ди Мария, който също не сдържа емоциите си.

Днес (13 август) ПСЖ ще научи съперника си за полуфинала в Шампионската лига. За мястото се борят "Атлетико" Мадрид и "Лайпциг", а срещата може да гледате пряко по bTV Action в 21:30 ч.