на живо

Неймар отговори с радост на "Ние сме по-добри" от Кимих

Бразилецът празнува пред лицето на съперника си от "Байерн" Мюнхен

Reuters

Има моменти, в които думите са излишни, а действията говорят много повече. Знае го и звездата на "Пари Сен Жермен" Неймар, който "сервира" отмъщение на своя съперник от "Байерн" Мюнхен Йошуа Кимих.

Парижани успяха да отстранят миналогодишния победител в Шампионската лига на четвъртфинал, а празненствата на терена на "Парк де пренс" бяха бурни. Особено когато се провеждаха близо до Кимих.

Предисторията е следната: Футболистът на "Байерн" беше изключително уверен, че тимът му може да се справи с ПСЖ, въпреки изоставането с 2:3 след първия мач.

"Всяка възможност трябва да бъде използвана, когато се появи. Трябва да се класираме, защото сме по-добрият отбор. Можем да обърнем развоя в наша полза, но за целта е нужно да бъдем ефективни", каза на пресконференцията преди мача Кимих. 

Снимка: Reuters

Е, "Байерн" беше ефективен и вкара един гол. Но той се оказа недостатъчен за обрат. 

След последния съдийски сигнал, Неймар издебна да бъде близо до Кимих и заедно с Леандро Передес се поздравиха за класирането на полуфинал. 

Феновете са убедени - всичко е било нарочно!

"Безсрамно Неймар празнува пред Кимих", пишат почитатели в социалните мрежи.

"Това ми оправи вечерта", каза друг футболен запалянко.

Самият Неймар твърди, че действията му не са били умишлени. "Съдбата направи така, че да бъда до него в този момент" - заяви бразилецът.

С отстраняването на "Байерн" в "Пари Сен Жермен" взеха реванш за загубата на финала в миналото издание на турнира. Тогава германският тим победи с 1:0.