на живо

Окончателно: Порто приема финала в Шампионската лига

Гледайте "Манчестър Сити" - "Челси" на 29 май от 21 ч. по bTV Action

uefa.com

Порто ще бъде домакин на финала на Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Челси", реши УЕФА. Мачът за трофея на 29 май ще се проведе на "Ещадио до Драгао" вместо на "Ататюрк" в Истанбул, а причината за промяната е влошената обстановка с коронавируса в Турция, съобщава "Марка". 

Организаторите обмисляха финалът да бъде на "Уембли" в Лондон, но в крайна сметка не са се разбрали с властите на Острова относно отмяната на карантината за пристигащите за сблъсъка служители и ВИП гости, наброяващи 2000 души от различни страни по света.

Снимка: Reuters

Така за втора поредна година финалът се мести в Португалия, след като миналия сезон ръководителите на европейския футбол промениха извънредно формата заради пандемията и решителните мачове се изиграха на Пиринейския полуостров.

"Манчестър Сити" и "Челси" ще получат между 4500 и 6000 билета за своите привърженици.

Португалия е в "зеления списък" на Обединеното кралство, което означава, че нито един фен от Острова не трябва да бъде под карантина при завръщането си у дома след финала.

Снимка: Reuters

И през сезон 2019/2020 финалът на Шампионската лига трябваше да се играе в Истанбул, но в крайна сметка отборите бяха затворени в "балон" и решителният мач, в който "Байерн" Мюнхен победи ПСЖ се състоя в Лисабон.

Финалът на 29 май ще бъде излъчен на живо по bTV Action от 21 ч.