на живо

"Лудогорец" ще бъде сред поставените до третия предварителен кръг на Шампионската лига

"Орлите" с добри шансове за влизане в групите на най-авторитетния клубен турнир

Lap.bg

Шампионът "Лидогорец" ще има по-голям шанс да влезе в групите на Шампионската лига, след като поне до третия кръг на квалификациите ще бъде сред поставените тимове. Това стана ясно, след като швейцарският "Базел" загуби шансове за титлата.

"Орлите" започват от първия кръг на пресявките, където са с трети най-висок коефициент - 26.000. Във втория кръг "Лудогорец" също ще е поставен, а коефициентът му го нарежда сред отборите с предимство и в третия, където в шампионския поток са шест тима.

А това означава, че "Лудогорец" може да се размине с отбори като "Олимпиакос", "Славия" Прага, "Селтик" или "Динамо" Загреб. В случай, че няма отпаднали топ отбори, от непоставените в третия кръг може да бъдат "Цървена звезда", "Карабах", "Легия" Варшава и "Макаби" Тел Авив.

"Лудогорец" ще се бори за трето участие в групите на Шампионската лига след сезони 2014/15 и 2016/17. При втория си опит тимът дори завърши трети в групата си, което го прати на 1/16-финал в Лига Европа.

На старта на квалификациите в Шампионската лига съперник на българския шампион ще бъде един от следните състави: "Фола Еш" (Люксембург), "Юргорден", "Будучност", "Флора" Талин, "Динамо" Брест, "Рига", "Конас кей", "КИ Класвик", "ФК Европа", "Целе", "Арарат", "КУПС", Рейкявик", "Тирана", "Силекс", "Флориана" и отбор идващ от предварителните пресявки.

Жребият за първия предварителен кръг е на 9 август.