на живо

ПСЖ срази "Реал" в края! Мбапе герой, Меси грешник (ВИДЕО)

Френският гранд спечели първия осминафинален сблъсък

"Пари Сен Жермен" победи драматично "Реал" Мадрид с 1:0 в дългоочаквания първи сблъсък между двата гранда от осминафиналите на Шампионската лига. В герой за французите се превърна Килиан Мбапе, който донесе успеха на своите в последните секунди.

На "Парк де Пренс" домакините доминираха, но пропиляха куп положения. В 62' Лионел Меси пропусна и дузпа - изстрелът му от бялата точка бе отразен от вратаря Тибо Куртоа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Дани Карвахал срещу Мбапе.

Снимка: Getty Images

За Меси това е първа нереализирана дузпа срещу "Реал" при последните му 7 изпълнения. Седемкратният носител на "Златната топка" има 9 гола в 18 мача на клубно ниво срещу Куртоа, но всички те са в периодите на белгийския страж в "Атлетико" Мадрид (6) и "Челси" (3). Срещу "Реал" с Куртоа на вратата Меси няма попадение във вече 6 поредни двубоя, а серията води началото си от 2018 г.

Грешката на Меси обаче бе поправена от Мбапе. Дълбоко в добавеното време суперзвездата на парижани получи топката от влезлия като резерва Неймар, премина с лекота покрай двама бранители в бяло и преодоля Куртоа. Така нападателят има участие в поне един гол във всеки от последните си 7 мача в Шампионската лига - 5 попадения и 4 асистенции, изравнявайки рекорда на френски играч, поставен между май и декември 2017 г. от... самия него.

Снимка: Getty Images

"Реал" разочарова привържениците си, завършвайки с едва 3 удара към вратата на Джанлуиджи Донарума. Нито един от изстрелите не беше точен, което се случва на кралския клуб в турнира за първи път от сезон 2003/2004.

Реваншът на ст. "Сантиаго Бернабеу" в испанската столица ще се играе на 9 март. Задачата на "Лос Меренгес" се усложни не само от поражението в Париж, но и заради двете свидни жертви тази вечер. Сблъсъка в началото на следващия месец пропускат Каземиро и Ферлан Менди поради натрупани жълти картони.