на живо

"Реал" сломи "Шахтьор", Карим Бензема записа името си в историята

Французинът отбеляза попадение номер 1000 за Кралския клуб в най-авторитетния турнир

Reuters

"Реал" Мадрид с нова крачка към 1/8-финалите в Шампионската лига. Кралския клуб победи "Шахтьор" Донецк с 2:1 у дома и с третия си успех в груповата фаза вече гледа смело към елиминациите.

Срещата е историческа за "белите" и Карим Бензема, чийто първи гол в мача бе под номер 1000 за тима в най-авторитетния клубен турнир.

"Реал" е лидер по вкарани попадения в надпреварата, следван от "Байерн" Мюнхен и "Барселона".

Първият гол за "белите" е отбелязан от Мигел Муньоз, стотният от Ди Стефано, а рекордьор със 106 попадения е Кристиано Роналдо.

Снимка: Reuters

"Реал" е начело в класирането с 9 точки, следват "Шериф" (6 т.) и "Интер" (4 т.), които са с мач по-малко, а "Шахтьор" е последен с 1 точка.

Лука Модрич пропусна първата сериозна ситуация в мача още в 5-ата минута, но вратарят на "Шахтьор" показа класа и изби. Украинците отвърнаха с шут на Алан Патрик в 10-ата минута, но изстрелът му срещна гредата.

След още пет минути падна първото попадение в срещата. Карим Бензема се възползва от грешка на отбраната и отблизо вкара гол номер 1000 за "Реал" в Шампионската лига/КЕШ.

"Шахтьор" не се притесни от натиска на "Реал" и Фернандо нанесе коварен удар в 32-ата минута, а шест по-късно изравни след пас на Алан Патрик. Бразилецът можеше да вкара за обрат в 45-ата минута, но Куртоа се справи.

В 61-ата минута Бензема вкара за 2:1 след пас на Винисиус.

Снимка: Reuters

В другия ранен мач "Порто" и "Милан" завършиха 1:1. Португалците поведоха рано в мача след гол на Луис Диас, но през второто полувреме си отбелязаха автогол, който пък донесе първа точка за "росонерите" през този сезон в Шампионската лига.