на живо

Рекорден "Ливърпул" изхвърли "Милан" от евротурнирите (ВИДЕО)

Мърсисайдци спечелиха с 2:1 на "Сан Сиро"

"Ливърпул" изхвърли "Милан" от евротурнирите! Мърсисайдци спечелиха с 2:1 на "Сан Сиро" след обрат в мач от последния кръг в група 2 на Шампионската лига. Поражението бе особено неприятно за италианския гранд, тъй като мениджърът на гостите Юрген Клоп заложи на предимно резервен състав - от обичайните титуляри започнаха единствено Мохамед Салах, Садио Мане и Алисон.

След успеха "Ливърпул" влезе в историята, превръщайки се в първия английски отбор, който излиза от групите с шест поредни победи.

Снимка: Getty Images

"Милан" поведе в 29' с попадение на Фикайо Томори, но само 7 минути по-късно Салах беше изпуснат от защитата на "росонерите" и изравни при добавка. Така египетската звезда стана първият с поне 20 гола в пет последователни кампании с "Ливърпул" от сезон 1986/87 насам. Тогава същото прави клубната легенда Йън Ръш.

Снимка: Getty Images

Обратът тази вечер оформи Дивок Ориги след отбит удар на Садио Мане. За белгиеца голът е първи в 15-е му мача с екипа на "Ливърпул" в турнира от финала през 2019 г. насам, когато се разписа срещу "Тотнъм". Ориги вкарва в два поредни двубоя за мърсисайдци за първи път от май същата година. 

Загубата означава, че "Милан" няма да играе в Европа през пролетта. Тимът на Стефано Пиоли е на дъното в групата с актив от 4 точки. Напред продължават "Ливърпул" с 18 точки и "Атлетико" Мадрид със 7, а "Порто" е с 5 и ще участва в елиминациите на Лига Европа.

Снимка: Getty Images