на живо

Златна резерва и гредите измъкнаха "Манчестър Юнайтед" в Мадрид (ВИДЕО)

"Червените дяволи" стигнаха до 1:1 с "Атлетико"

"Атлетико" Мадрид и "Манчестър Юнайтед" завършиха 1:1 в дългоочаквания първи сблъсък между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига.

На ст. "Уанда Метрополитано" в испанската столица домакините поведоха още в 7' с гол на Жоао Феликс. Попадението е седмо за португалския национал с екипа на "дюшекчиите" в Шампионската лига и идва в неговия мач №19. Единственият, отбелязал по-бързо 7 гола за "Атлетико" в турнира е Диего Коста, който се нуждаеше само от 5 мача, за да го постигне.

Снимка: Getty Images

В края на първата част "рохибланкос" бяха близо до удвояването на аванса си, напречната греда обаче спря Шиме Вършалко.

След като се оттеглиха на почивката без докосване на топката в наказателното поле на съперника за първи път от сезон 2005/2006, "червените дяволи" се активизираха и изравниха в 80' чрез влезлия като резерва Антъни Еланга. Попадението на 19-годишния шведски нападател е юбилейно - под №500 за 20-кратния английски първенец в Шампионската лига (Купата на европейските шампиони до 1992 г.). Пред английския гранд са само "Барселона" (624), "Байерн" Мюнхен (760) и рекордьорът "Реал" Мадрид с (1001).

В историята влезе и Бруно Фернандеш, който записа асистенция в шести пореден мач за "червените дяволи" в Турнира на богатите, подобрявайки постижението на легендата Дейвид Бекъм от 1998 г.

Снимка: Getty Images

Три минути преди края друга резерва, но на "Атлетико" - Антоан Гризман, нямаше късмет. Френският национал видя как топката се отбива в напречната греда след техничното му изпълнение.

Реваншът на "Олд Трафорд" е на 15 март. В него треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне ще надява да надвие своята "черна котка" - Кристиано Роналдо. Няма футболист с повече попадения срещу "дюшекчиите" в Шампионската лига - 7, нито с повече от 21-е гола, които петкратният носител на "Златната топка" е вкарал във всички турнири срещу тима на Симеоне. Роналдо е кошмар и за вратаря Ян Облак с 11-е си попадения срещу него.

Тази вечер бе разочароваща за Роналдо - той не се разписа на "Уанда Метрополитано" в четвърти пореден двубой. В тях отборът му има 3 равенства и 1 загуба.

Снимка: Getty Images