на живо

Роналдо поведе "Юнайтед" към осминафиналите на Шампионска лига (ВИДЕО)

"Червените дяволи" победиха "Виляреал" с 2:0 в дебюта на Карик

Роналдо поведе "Юнайтед" към осминафиналите на Шампионска лига (ВИДЕО)

"Манчестър Юнайтед" се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига! "Червените дяволи" продължиха към осминафиналите след успех с 2:0 срещу "Виляреал" като гост в двубой от петия кръг на група 6. Победата дойде благодарение на дежурния гол на Кристиано Роналдо и дебютното попадение на Джейдън Санчо.

Така "Юнайтед" спечели веднага след уволнението на Оле Гунар Солскяер. Тази вечер тимът бе воден от временния мениджър Майкъл Карик. Той стана първият английски треньор с победа в дебюта си начело на "червените дяволи" от 1931 г. насам, когато същото прави Уолтър Крикмър.

Снимка: Getty Images

През първото полувреме вратарят на островитяните Давид Де Хеа блесна на два пъти, отразявайки удари на Мой Гомес и Мануел Тригерос. Пропуск за "Виляреал" направи Арно Данжума, а за "Юнайтед" най-близо до гола бе Кристиано Роналдо, който обаче стреля право в стража Херонимо Рули.

Снимка: Getty Images

Аржентинецът спря и Джейдън Санчо след почивката, но допусна грешка в 78'. Фред отне топката на Етиен Капу и намери Роналдо, който прехвърли излезлия напред Рули. Така петкратният носител на "Златната топка" стана първият, който се разписва във всеки един от началните 5 мача на английски отбор в Шампионска лига.

Снимка: Getty Images

Домакините се впуснаха напред в търсене на изравнителен гол и бяха наказани на контраатака. В последната минута Санчо най-сетне се разписа за 20-кратния английски шампион и сложи точка на спора. За него попадението идва в 15-ия му мач и след 11-ия удар.

Така "Юнайтед" е на върха в група 6 с актив от 10 точки, пред "Виляреал" със 7. В късния мач "Йънг Бойс", който е последен с 3 точки, приема "Аталанта", чийто тим е с актив от 5.