на живо

Роналдо се потруди, но не достатъчно. "Ювентус" отпадна от Шампионската лига

"Олимпик" Лион отстрани шампиона на Италия

Роналдо се потруди, но не достатъчно. "Ювентус" отпадна от Шампионската лига

Сензацията е факт! "Ювентус" отпадна на осминафинал в Шампионската лига, а за следващия етап в Португалия ще пътува 7-ият в класирането на френския футболен шампионат за сезон 2019/2020 - "Олимпик" Лион.

Въпреки че "хлапетата" загубиха с 1:2 като гост на "бианконерите", успехът с 1:0 в първата среща в края на февруари и голът на чужд терен им осигуриха място в следващата фаза на най-силния европейски клубен турнир за първи път от 2010 г. насам, когато достигнаха до полуфиналите.

Снимка: Reuters

На терена в Торино очаквано блестеше Кристиано Роналдо, но преди да дойдат неговите две попадения, "Олимпик" Лион - тимът, който беше изиграл само един официален мач от март насам, заради прекратеното първенство във Франция и пандемията от коронавирус, откри резултата. Мемфис Депай беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Родриго Бентанкур. Холандският национал изпълни "паненка" и не сбърка.

Роналдо и съотборниците му успяха да върнат едно попадения в самия край на полувремето. Съдията отсъди нова дузпа, този път за игра с ръка на Депай, а португалецът беше точен за 1:1.

Снимка: Reuters

"Юве" продължи да търси победата и през втората част. В 60-ата минута Роналдо стреля с левия крак, за да вдъхне нови сили на съотборниците си и да направи резултата 2:1.

Опитите на домакините да отбележат така желаното попадение удариха на камък и те отпаднаха от надпреварата. За последно отбор, в който играе Кристиано Роналдо, отпадна на осминафинал в Шампионската лига през сезон 2009/2010. Тогава "Реал" Мадрид беше отстранен от... "Олимпик" Лион.

Снимка: Reuters

След като станат ясни всички четвъртфиналисти, Шампионската лига се мести изцяло в Португалия. Там тимовете ще играят пред празни трибуни и само в един мач. 

На четвъртфинал "Олимпик" Лион ще срещне "Манчестър Сити". Английският тим отстрани "Реал" Мадрид.