на живо

Проблеми в рая: ПСЖ приема "Сити" с Меси, но и с напрежение между звездите

Сблъсъкът между парижани и "граждани" привлича вниманието тази вечер

Reuters

Сблъсъкът между ПСЖ и "Манчестър Сити" е най-вълнуващият във втория кръг от груповата фаза в Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу тази вечер от 22 часа на "Парк де пренс" в Париж, а мачът ще бъде повторение на полуфиналните срещи от миналия сезон, когато "гражданите" отстраниха френския си съперник след две победи.

Парижани допуснаха грешка на старта, завършвайки 1:1 с далеч по-непретенциозния тим на "Брюж". В първата си среща пък "Сити" разгроми "РБ Лайпциг" с 6:3.

Снимка: Reuters

В тима на Маурисио Почетино се завръща Лионел Меси, който пропусна последните два мача заради травма. В последния двубой, в който игра, аржентинецът бе заменен и реакцията му към Почетино предизвика много коментари и недоумение дали между двамата не е назрял конфликт.

Но това май е само началото на зараждащото се напрежение между звездите на ПСЖ. Килиан Мбапе бе заменен при успеха над "Монпелие" през уикенда, а камерите го уловиха на скамейката да се оплаква на Идриса Гей от Неймар, че "не му подава по този начин".

"Случват се такива неща между големи играчи. Те искат да печелят и да помагат на отбора да постига целите си.", така Почетино коментира ситуацията с Неймар и Мбапе.

Снимка: Reuters

Преди началото на сезона Мбапе бе свързван с напускане на ПСЖ, и трансфер в "Реал". Мадридският колос бе готов да извади 200 млн. евро, но шефовете на парижани отказаха, тъй като искат да атакуват трофея в Шампионската лига с Мбапе, Неймар и Меси.

Срещата тази вечер ще бъде и дуел между Меси и бившия му треньор в "Барселона" Пеп Гуардиола. Двамата бяха заедно при каталунците и спечелиха безброй купи в най-успешния период в историята на клуба.

В другите по-интересни мачове днес "Милан" приема "Атлетико" Мадрид, а "Ливърпул" гостува на "Порто".

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com