на живо

С привкус на Суперлига: Време е за първия етап от битката между "Реал" Мадрид и "Челси"

Кралския клуб приема лондончани в Мадрид

Reuters

Само седмица след обявяването на европейската Суперлига, последвалото недоволство и крахът на проекта, Шампионската лига навлиза в решителната си фаза. В първия полуфинал тази вечер ще видим два от клубовете, които чрез включването си в новия турнир бяха заплашени от УЕФА със сериозни последици и дори изключване от битката за трофея.

"Реал" Мадрид е домакин на "Челси", а лондонският клуб бе сред първите, решили да се откажат от Суперлигата. Ръководството на "Реал" в лицето на президента Флорентино Перес, който ще дърпа конците и в новия проект, е категоричен, че е нужна промяна в европейските турнири.

Снимка: Reuters

"Това е полуфинал, ще ни бъде трудно. Не мисля, че "Челси" ще се затвори. Те са отбор, който много умело атакува и се защитава. Правят го много добре. Трябва да сме съсредоточени. Трябва да покажем най-доброто си лице, за да победим "Челси", каза треньорът на "Реал" Зинедин Зидан преди двубоя.

Германският му колега Томас Тухел заяви, че "предизвикателството е голямо": "Не би могло да бъде по-трудно за нас, това е най-опитният отбор в надпреварата и ще играе с пълна увереност. Намират се в добра серия, но ние можем да сме агресивни. Ще се борим и ще видим какво ще стане. Точно за това си мечтаеш, докато си малко момче - да играеш срещу "Реал" Мадрид".

Снимка: Reuters

Реваншът е след седмица, а финалът в Шампионската лига - на 29 май в Истанбул.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com