на живо

С татуировка към мечтата

Как героят на "Шериф" сбъдна големия си блян

Reuters

Вероятно сте чували различни вариации на израза "Нищо не се сбъдва, ако първо не си помечтаеш за него". В Шампионската лига от снощи имат своя версия - "Татуирай си го, за да се сбъдне".

"Шериф" Тираспол вече е новият любим отбор на всеки неутрален фен. Непретенциозният молдовски тим пише история в Турнира на богатите.

Във вторник вечер "Шериф" шокира "Реал" Мадрид с успех на "Бернабеу" с 2:1 и оглави еднолично групата след два успеха в първите си два мача. В герой за дебютантите се превърна Себастиан Тил, чийто кинжален удар повали мадридския гранд в 90-ата минута.

Снимка: Reuters

Футболна Европа е впечатлена от борбения и непреклонен "Шериф", който не се уплаши от "Реал". Само Еден Азар струва три пъти повече от целия състав на молдовския тим.

И докато испанските медии разкъсват тима на Карло Анчелоти, една снимка на люксембуреца Тил обикаля победоносно социалните мрежи.

Снимка на татуировка. Татуировка на мечтата "Шампионска лига".

Мастилото разказва приказката на Себастиан, който копнее да играе в турнира. Изобразен е с номера си 31, а над него се вее знамето на Люксембург.

"Това е най-хубавият и най-важният гол в моята кариера", коментира героят на "Шериф".