на живо

Дадоха на испанец финала в Шампионската лига

Гледайте "Манчестър Сити" - "Челси" на 29 май от 21 ч. по bTV Action

Getty Images

Испанският рефер Антонио Матеу Лаос ще ръководи финала в Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Челси" на 29 май. Негови помощници ще са сънародниците му По Себриан Девис и Роберто Диас Перес дел Паломар, а четвърти съдия – Карлос дел Серо Гранде. За ВАР ще отговаря Ернандес Ернандес.

Срещата между "Манчестър Сити" и "Челси" ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 21 ч. Все още не е ясно къде точно ще бъде финалът. Той бе планиран за Истанбул, но ситуацията с коронавируса в Турция притесни ръководителите на УЕФА и те започнаха да обмислят други възможности. Спрягаше се стадион "Уембли" в Лондон, но заради мерките и евентуалната карантина, която би обхванала всички служители и гости на финала, този вариант вече изглежда малко осъществим. Междувременно във фаворит за големия мач се превърна Порто.

От европейската централа обявиха, че французинът Клеман Тюрпен ще бъде главен съдия на финала в Лига Европа между "Виляреал " и "Манчестър Юнайтед". Спорът за трофея ще е в Гданск (Полша) на 26 май.