на живо

Само един отбор се е класирал напред след загуба с 3 гола в Шампионска лига (ВИДЕО)

Вижте от кой тим трябва да вземе пример Байерн Мюнхен

Getty Images/Guliver Photos

Футболистите на Байерн Мюнхен, които имат да наваксват пасив от 0:3 в полуфиналния сблъсък срещу Барселона в Шампионска лига, ще черпят вдъхновение от подвига на Депортиво Ла Коруня в четвъртфиналната фаза на сезон 2003/2004. Съперник на водения от Хавиер Ирурета испански тим тогава е действащият шампион Милан.

"Росонерите" печелят първия двубой в Милано с 4:1 и всички очакват протоколен мач в Ла Коруня. Играчите на Депортиво показват непримирим дух и правят вихрено първо полувреме, през което реализират три безответни гола. Във вратата на Дида вкарват Валтер Пандиани, Хуан Карлос Валерон и Алберто Луке. След почивката се разписва и Фран.

Реваншът на "Риасор" завършва 4:0 и Депортиво се класира за финала, ставайки първият и единствен засега отбор, преодолял пасив от три гола в елиминационен сблъсък от два мача в Шампионска лига.

В най-престижния европейски клубен турнир има и други примери за, на пръв поглед, невъзможни обрати. В един от тях отново е замесен отборът от Ла Коруня, който побеждава с 4:3 Пари Сен Жермен, след като до 55-ата минута губи с 0:3. Хеттрик бележи Пандиани. Двубоят е от втората групова фаза на сезон 2000/2001.

Без съмнение обаче най-паметният обрат е на финала през 2005-а година, когато Ливърпул наваксва изоставане от 0:3 на почивката срещу Милан, изравнява за 3:3 в редовното време и в крайна сметка триумфира с купата след изпълнение на дузпи.