на живо

Сблъсък на титани - тази вечер по bTV Action (ВИДЕО)

Зидан срещу Гуардиола, "Реал" Мадрид срещу "Манчестър Сити" - пряко от 21:30 ч.

Сблъсък на титани - тази вечер по bTV Action (ВИДЕО)

Битка между двама треньори-титани предстои тази вечер в Шампионската лига. "Реал" Мадрид на Зинедин Зидан приема "Манчестър Сити" на Пеп Гуардиола в първи мач между двата тима от осминафиналите.

Двубоят ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 22:00 ч., а коментарното ни студио преди него започва половин час по-рано.

Двата отбора са се сблъсквали един път на ниво елиминации в Шампионската лига - през 2016 г., когато "Реал" Мадрид отстрани английския тим по пътя към купата. За най-успелия отбор в историята на Шампионската лига - носителя на 13 трофея в най-престижния европейски клубен турнир "Реал" Мадрид, това е 50-та юбилейна кампания. "Лос Меренгес" са играли в четири от последните шест финала в Шампионската лига.

"Дали Гуардиола е най-добрият треньор в света - да, показал го е в "Барселона, "Байерн" и сега в "Манчестър Сити". Тимът му има много силни страни, но аз се интересувам само от това какво ще прави на терена моят отбор", заяви треньорът на "Реал" Мадрид Зинедин Зидан.

В своята история "Манчестър Сити" никога не е успявал да победи испански тим като гост в евротурнирите. За "гражданите" кампанията е девета в Шампионската лига.

"Рекордът на Зидан от три поредни купи в Шампионската лига едва ли ще бъде повторен някога. Срещу тим, воден от него, трябва пределна концентрация, перфектен план и малко късмет.

За "Сити" основният фокус остава Шампионската лига, тъй като "гражданите" се отдалечиха от защитата на титлата си в Англия. Мотивацията ще е огромна, защото клубът от Манчестър бе наказан от УЕФА с изключване от евротурнирите в следващите два сезона. "Сити" обаче ще обжалва.

От 22:00 ч. по RING тази вечер можете да гледате и друг първи осминафинален сблъсък: "Олимпик" Лион - "Ювентус". Преди това, отново по спортния канал на bTV Media Group, започват реваншите от 1/16-финалите на Лига Европа, като от 19:00 ч. ще бъде излъчена срещата "Брага" - "Рейнджърс". 

Тагове: