на живо

"Сити" - "Реал" под въпрос, Великобритания карантинира пътуващи от Испания

Реваншът от 1/8-финалите в Шампионската лига е на 7 август на "Етихад"

Getty Images

Реваншът от осминафиналите в Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Реал" Мадрид на "Етихад" е под въпрос, след като Великобритания въвежда 14-дневна задължителна карантира за пристигащите от Испания.

"Гражданите" спечелиха първата среща през февруари с 2:1, а ответният сблъсък на 17 март бе отложен след разпространението на коронавируса в Европа.

Реваншът е насрочен за 7 август, но в събота властите на Острова обявиха, че от 26 юли всички, идващи от Испания са длъжни да се самоизолират за 14 дни.

Решението на правителството на Великобритания е в отговор на бързия ръст на новозаразени с COVID-19 в иберийската страна. След края на 3-месечната извънредна обстановка в Испания, само в четвъртък и петък бяха регистрирани повече от 900 нови случаq на инфектирани, както и няколко нови огнища на заразата.

След обявяването на последните мерки на Острова от УЕФА разкриха през източници на AS, че днес ще започнат дискусии по темата, за да се намери решение.

Според стандартните процедури бъдещето на мача на "Етихад" е в ръцете на британските власти, които трябва да решат дали групата от Мадрид ще трябва да спази задължителната самоизолация. Ако не се направи изключение за Кралския клуб, то реваншът просто не може да се проведе в Манчестър.

Първоначално от УЕФА имаха идея останалите четири реванша от 1/8-финалите да бъдат на неутрални терени в Португалия, но все пак се стигна до решение мачовете да се изиграят на съоръженията, на които трябваше да са по график преди пандемията да обърне всичко с краката нагоре.

От 1/4-финалната фаза до мача за трофея (12-23 август) Шампионската лига ще продължи с минитурнир в Лисабон, а победителите в сблъсъците ще бъдат определени в един мач. Публика няма да се допуска.