на живо

Сложната схема в групата на "Ливърпул" и надеждите на "Интер" и "Борусия"

Какво предлага последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига?

Getty Images

Време е възелът да се разплете! Остават само два дни от 2019 г., в които може да се насладим на зрелищата от Шампионска лига, а те обещават много емоции.

Последният кръг в груповата фаза на най-силния международен футболен турнир трябва да даде отговор на един въпрос - Кои отбори ще продължат към елиминационната фаза?

Ситуацията на актуалния носител на трофея "Ливърпул" е може би най-заплетена. В своята група мърсисайдци са водачи с 10 точки, следвани от "Наполи" с 9 и "Залцбург" със 7. Аутсайдер е "Генк" със само 1 точка. 

Днес (10 декември) "Ливърпул" се изправя срещу "Залцбург" в Австрия. На домакините им трябва задължителна победа с повече от 2 гола, за да се класират за осминафинал. Момчетата на Клоп пък могат да продължат, дори да загубят, но само ако "Наполи" и "Генк" не се победят. Италианският тим може да се класира за следващата фаза дори с равенство. 

Снимка: Getty Images

В друга от заплетените групи - тази на "Барселона" едно е ясно. Каталунците продължават към мечтания трофей. Кой обаче ще им прави компания - "Интер" или "Борусия" Дортмунд. Двата тима са с по 7 точки в класирането. Дербито определено ще бъде в Милано,  където гостуват Меси и компания. В Германия "жълто-черните" посрещат аутсайдера "Славия" Прага. И двата потенциални осминафиналисти ще се стремят към жизненоважните за оставането им в турнира 3 точки. 

Снимка: Reuters

В четворката на "Челси" и "Аякс" е може би най-горещо. Там никой не е сигурен дали през 2020 г. ще играе мачове в Шампионска лига. Освен "Лил", който със сигурност отпада. Днес френските "кучета" гостуват на "Челси" (с 8 точки). Франк Лампард и футболистите му нямат друг верен ход, освен победата. Ако завършат наравно, трябва да се надяват "Валенсия" (с 8 точки) да не победи "Аякс" (с 10 точки). И все пак, ако "прилепите" си тръгнат с 3-е точки от Холандия, а "Челси" също победи, "Аякс" може да пренасочи усилията си към Лига Европа.

Снимка: Getty Images

"Лайпциг" е сигурният осминафиналист в своята група. "Олимпик" Лион и "Зенит" Санкт Петербург се борят за второто място, което дава право за участие в елиминациите. И двата тима са с по 7 точки в актива. "Хлапетата" може да се зарадват и на равенство, но само, ако "Зенит" загуби от "Бенфика".

В сряда (11 декември) предстоят още 8 мача от груповата фаза на турнира. Тях ще може да гледате пряко в каналите на bTV Media Group. 

Жребия за осминафиналите в турнира гледайте по bTV Action на 16 декември от 13:00 ч.