на живо

Кошмарният дебют на най-младия вратар в Шампионската лига (ВИДЕО)

Мартен Вандевоорт инкасира четири гола в първия си мач на вратата на "Генк"

Кошмарният дебют на най-младия вратар в Шампионската лига (ВИДЕО)

17-годишният Мaртен Вандевоoрт ще иска бързо да забрави дебюта си в Шампионската лига. С попадането си сред титулярите на "Генк" срещу "Наполи", белгиецът стана най-младият вратар в историята на турнира. Вместо днес всички да говорят за новия рекорд обаче името на Вандевоорт попадна на челни места в изданията по разочароващи причини - инкасирането на четири гола, за два от които има много сериозна вина.

Снимка: Getty Images

Още в 3-ата минута Мaртен Вандевоорт сгреши фрапантно. При върната към него топка от защитник, той се опита да направи финт тип "Обръщането на Кройф", но вместо това постави топката в краката на Аркадиуш Милик. За нападателя на неаполитанците не бе проблем да вкара за 1:0.

Младият Вандевоорт нямаше как да предотврати втория гол на Милик, но пък направи дузпа в 36-ата минута. Той излезе неразчетено в наказателното си поле и в опит да изчисти топката връхлетя с ръце в краката на Хосе Кайехон. Милик оформи хеттрика си, реализирайки 11-метровия наказателен удар.

Снимка: Getty Images


Четвъртият гол на "Наполи" отново бе от дузпа, вкарана от Дрийс Мертенс.

Със своите 17 години и 287 дни Вандевоорт се превърна в най-младия вратар в историята на Шампионската лига. С дебюта си срещу "Наполи", той подобри рекорда на Миле Свилар от преди два сезона. Тогава белгиецът, носещ екипа на "Бенфика", бе на 18 години и 52 дни.