на живо

Три отбора, едно място: Кой ще хване последния влак за елиминациите в Шампионската лига?

Време е за решителните сблъсъци от груповата фаза

Reuters

Три отбора и само едно място - така изглежда ситуацията в най-интригуващата група в Шампионската лига. Днес и утре ще станат ясни последните тимове, които ще се класират за 1/8-финалите. 11 вече са там, останаха 5 свободни места.

А във втора група всичко е възможно...

"Порто", "Атлетико" Мадрид и "Милан" спорят за втората позиция. Там убедително на първото място е "Ливърпул" с пет победи от пет мача и голова разлика 15:5.

Мърсисайдци гостуват на "росонерите" в Милано, докато "Порто" приема "Атлетико" Мадрид.

В момента второто място се заема от "драконите" с пет точки. "Черно-червените" и "дюшекчиите" са с по четири пункта, но италианският тим е вкарал един гол повече и затова е трети. 

Снимка: Reuters

Единственият отбор от трите, който държи съдбата си в свои ръце е "Порто" - победа със сигурност праща португалците напред.

"Милан" обаче ще следи какво се случва на "Ещадио до Драгао", защото равенство или победа за "рохибанкос" ще бъде в негова полза. Но за целта "росонерите" трябва да си вземат мача с "Ливърпул". 

Юрген Клоп обеща промени в състава, но това не прави задачата на "Милан" по-лесна. При успех, "Ливърпул" ще стане първият английски тим, излязъл от групите със 100-процентов актив.

Лека интрига има и в четвърта група, където "Реал" Мадрид приема "Интер" в спор за първото място. Испанският гранд води с 12 точки, а "нерадзурите" са с две по-малко.

Снимка: Reuters

От трета група на осминафиналите със сигурност ще играят "Аякс" и "Спортинг" Лисабон. "Борусия" Дортмунд продължава към Лига Европа.

В първа група няма изненади. Напред продължават "Манчестър Сити" и ПСЖ, не е ясно само кой измежду "РБ Лайпциг" и "Брюж" ще играе напролет в Лига Европа.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com