на живо

Влахович блесна и в Шампионска лига, но не беше достатъчен (ВИДЕО)

"Ювентус" и "Виляреал" направиха 1:1 в първия осминафинал

Влахович блесна и в Шампионска лига, но не беше достатъчен (ВИДЕО)

"Виляреал" и гостуващият "Ювентус" завършиха 1:1 в първия осминафинален сблъсък помежду си от Шампионската лига. Италианския гранд поведе още в 1' с гол на зимното попълнение Душан Влахович, а домакините изравниха в 66' чрез Дани Парехо.

Мачът на "Естадио де ла Серамика" започна отлично за "Ювентус" - Влахович откри резултата в 32-ата секунда в европейския си дебют. Попадението му е второто най-бързо за дебютант в Шампионската лига. Пред него е единствено Йевхен Коноплянка, който се нуждаеше от 19 секунди, за да се разпише за "Севиля" в турнира през сезон 2015/2016.

Със своите 22 години и 25 дни, Влахович стана вторият най-млад дебютант с гол за "Ювентус" в Шампионската лига след клубната легенда Алесандро Дел Пиеро, който се разписа на 20 години и 308 дни през 1995-а.

"Виляреал" опита да отговори в 13', когато Алфонсо Педраса нахлу в наказателното поле и намери Джовани Ло Селсо, чийто удар бе неточен.

До почивката "бианконерите" бяха по-активни - Мануел Локатели стреля над вратата в 25' след комбинация с Влахович, а по-малко от четвърт час по-късно удар на Уестън МакКени беше блокиран.

"Виляреал" се мобилизира през втората част и в 57' Алберто Морено стреля, стражът Войчех Шчесни обаче улови без проблеми.

Снимка: Getty Images

"Жълтата подводница" възстанови равенството в 66', когато Дани Парехо оползотвори страхотно подаване на Етиен Капу.

Пет минути преди края Влахович можеше да се превърне в героя на вечерта. Сръбският национал се освободи на границата на наказателното поле и шутира, вратарят Херонимо Руи обаче отрази.

Така двата отбора оставихa развръзката за реванша в Торино, насрочен за 16 март.

Снимка: Getty Images