на живо

Жребият реши: Роналдо може да се изправи срещу "Реал" Мадрид (ВИДЕО)

"Барселона" или "Наполи" се изправят срещу "Байерн" Мюнхен или "Челси"

Жребият реши: Роналдо може да се изправи срещу "Реал" Мадрид (ВИДЕО)

Най-странният жребий в най-странния сезон в Шампионската лига определи четвъртфиналните двойки в най-силния европейски клубен турнир.

"Манчестър Сити"/"Реал" Мадрид срещу "Ювентус"/"Олимпик" Лион (мач 1)

"Лайпциг" срещу "Атлетико" Мадрид (мач 2)

"Барселона"/"Наполи" срещу "Байерн" Мюнхен/"Челси"  (мач 3)

"Аталанта" срещу "Пари Сен Жермен" (мач 4)

 

Преди тегленето на двойките, което се състоя без представители на клубовете, както е традицията, за да могат да се спазят всички мерки за ограничение на разпространението на коронавируса, бяха ясни половината от четвъртфиналистите - "Пари Сен Жермен", "Лайпциг", "Аталанта" и "Атлетико" Мадрид. Те успяха да изиграят по два мача в осминафиналите и да отстранят съответно "Борусия" Дортмунд, "Тотнъм", "Валенсия" и миналогодишния шампион "Ливърпул".

Останалите четвъртфиналисти ще бъдат определени, след като се изиграят реваншите  "Манчестър Сити" - "Реал" Мадрид (2:1 в първия мач), "Байерн" - "Челси" (3:0 в първия мач), "Ювентус" - "Олимпик" Лион (0:1 в първия мач) и "Барселона" - "Наполи" (1:1 в първия мач). Те ще се проведат на предвидените за това стадиони в Англия, Германия, Италия и Испания на 7 и 8 август.

На 12 август всички четвъртфиналисти ще бъдат "изолирани" в Португалия. В столицата Лисабон ще се изиграят всички останали мачове до края на сезон 2019/2020.

Промяната беше наложена заради пандемията от коронавирус. Разпространението на заразата спря турнира през февруари 2020 г. Заради COVID-19 оставащите мачове ще се играят без публика. Победителят и участник в следващата фаза ще се решава след само един мач, а не както до сега - в два, при разменено домакинство.

Днес беше изтеглен и жребият да полуфиналите, които трябва да се проведат на 18 и 19 август. Той изглежда по следния начин: 

Победител от мач 1 - Победител от мач 3
Победител от мач 2 - Победител от мач 4