на живо

Жребият за 1/8-финалите в Шампионската лига - на живо по bTV Action

Кой срещу кого - ще разберете в понеделник (14 декември) от 13 ч.

Груповата фаза на Шампионската лига приключи и отново настъпи време за жребия, който ще разпредели 1/8-финалните двойки. По традиция, той ще бъде излъчен на живо по bTV Action в понеделник (14 декември) от 13 ч. с коментара на Валери Генов.

За директните елиминации се класираха по четири отбора от Германия и Испания, по три от Англия и Италия, един от Франция и един от Португалия.

Снимка: Reuters

По регламент на осминафиналите не могат да се паднат два отбора от една страна, както и такива, които са били в една и съща предварителна група.

Поставени като победители в групите са отборите на: "Байерн" Мюнхен, "Челси", "Борусия" Дортмунд, "Ювентус", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Пари Сен Жермен" и "Реал" Мадрид.

Снимка: Reuters

Непоставени, заели второто място в групата: "Аталанта", "Атлетико" Мадрид, "Барселона", "Лацио", "РБ Лайпциг", "Борусия" Мьонхенгладбах", "Порто" и "Севиля".

Първите срещи от 1/8-финалите са на 16, 17, 23 и 24 февруари, а реваншите - на 9, 10, 16 и 17 март. При избраните двойки, поставените тимове ще са гости в първия двубой и домакини във втория.