на живо

Звезда на "Олимпик" Марсилия се изгаври с ПСЖ (ВИДЕО)

#Никогапърви

Reuters

Един от най-добрите футболисти на "Олимпик" Марсилия - Димитри Пайет, не пропусна да се изгаври с "Пари Сен Жермен" след загубата във финала на Шампионската лига от "Байерн" Мюнхен.

33-годишният полузащитник публикува в "Туитър" кратък клип, на който се вижда как над емблемата на ПСЖ има звезда. След това обаче той размахва пръст в знак на отрицание и издърпва тениската, за да покаже, че въпросната звезда принадлежи на емблемата на гранда от Марсилия.

"Една история, един клуб, един град, #Никогапърви", написа Пайет като коментар под публикацията.

Закачката идва оттам, че "Олимпик" Марсилия е първият и засега единствен френски отбор с трофей в Шампионската лига. ОМ печели турнира при дебютното му издание през сезон 1992/93 след ребрандирането му, след като на финала побеждава "Милан" с 1:0.

Омразата между ПСЖ и "Олимпик" Марсилия е легендарна. Докато цяла Франция страдаше от провала на парижани, то в Марсилия празнуваха загубата със заря и пиротехнически средства.

В дните преди финала дори имаше полицейска забрана да бъдат носени фланелки на ПСЖ от техни привърженици в Марсилия, но впоследствие тя бе отменена.