на живо

Чао, чао, "Милан"

Златан Ибрахимович напуска гранда от Милано в края на сезона

Въпреки, че все още не е ясно кога ще бъде довършен сезонът в Серия "А", едно нещо изглежда все по-сигурно: Златан Ибрахимович няма да остане в "Милан". Нападателят в момента е в родината си Швеция, в която, за разлика от Италия, няма национална карантина. У дома в Малмьо Ибрахимович разсъждава за следващите си ходове, в които влиза и опцията спиране с футбола.

На 38 години Ибрахимович пристигна в "Милан" с идеята да помогне на клуба да се вдигне на крака и да стигне до зона Шампионска лига. В договора му, изтичащ в края на сезона, има клауза за удължаване, но шведът няма да се възползва от нея.

Причините са повече от ясни - уволнението на Звонимир Бобан и потенциалното бъдещо освобождаване на друг директор в "Милан" - легендата Паоло Малдини. Ибрахимович беше убеден точно от тях двамата да акостира отново на "Сан Сиро" и е безкрайно разочарован, че ръководството на клуба оставя всичко в ръцете на Иван Газидис.

Златан Ибрахимович има 10 мача, 4 гола и 1 асистенция откакто се завърна в "Милан" и на 38-годишна възраст обмисля дали да не прекрати кариерата си. В решението му дума ще има и неговият агент и добър приятел Мино Райола.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: