на живо

Чарлс Мартин поиска да замени Джошуа за мача с Пулев

"Той чака тази възможност от много време", заяви промоутърът му

Getty Images

Докато феновете на бокса се чудят кога ще могат да гледат сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, други виждат възможност в заплетената ситуация.

Американският боксьор Чарлс Мартин предложи да замени британеца на ринга и да се изправи срещу Кобрата в сблъсък за пояса на Международната боксова федерация (IBF). 

Пулев е задължителен претендент за титлата, която е притежание на британеца. Първоначално мачът между двамата беше насрочен за 20 юни 2020 г., но в последствие беше отменен заради пандемията от коронавирус. Последните индикации са, че срещата ще се състои в самия край на годината.

Снимка: getty

Преди дни обаче Джошуа се появи на демонстрация против расизма с патерици и шина на крака. Това накара промоутърът на Мартин - Леон Маргулес, веднага да предложи услугите на клиента си.

"Ако Джошуа е контузен и не може да защитава пояса, а титлата бъде овакантена, то ние имаме готовност да се изправим срещу Пулев. Чарлс Мартин е във форма, готов е и чака такава възможност. Чака я от много дълго време", заяви Маргулес пред "Скай Спортс".

Снимка: Getty Images

Мартин има в актива си 28 победи (25 с нокаут) и 2 загуби - от Адам Ковнацки през 2018 г. и от Джошуа през 2016 г. 

"Мисля, че Чарлс може да победи Пулев. Мисля, че може да победи и Джошуа, ако се изправят един срещу друг отново. Той е различен от това, което беше в предния мач. Ще настояваме, ако Джошуа оваканти титлата на IBF, да се боксираме срещу Пулев за нея", добави още промоутърът.

Именно Мартин е на трето място в ранглистата на IBF в тежка категория. Шампионът Джошуа е първи, а Пулев - втори.