на живо

Часът удари: Григор в битка за 1/2-финалите

Българският тенисист излиза срещу Давид Гофен в Лондон

Lap.bg

Григор Димитров срещу Давид Гофен в битка за 1/2-финалите на финалния турнир на АТР в Лондон. Ключовият сблъсък е днес около 16:00 часа.

Евентуална победа ще донесе на Гришо нови 200 точки за световната ранглиста и гарантирано класиране в голямата четворка. При това – още в дебютното му участие в престижната надпревара.

Единият от полуфиналистите в английската столица вече е ясен, но той идва от другата група, носеща името на Борис Бекер. Роджър Федерер спечели първите си два мача и смело гледа към титлата.

Гофен също има шанс да си осигури участие в следващата фаза още днес. Вариантите са два – белгиецът да надвие Димитров с 2:0 сета или при успех с какъвто и да е резултат, в случай че Доминик Тийм загуби от Пабло Кареньо Буста. Испанецът попълни група „Пийт Сампрас” на мястото на контузения Рафаел Надал.

Григор и Давид дотук имат общо четири мача помежду си, три от тях - през 2017 г. Първият беше на четвъртфиналите в Австралия, когато българинът постигна убедителен успех с 6:3, 6:2, 6:4. Десетина дни по-късно двамата се срещнаха във финала на турнира в София, спечелен от Димитров със 7:5, 6:4. На следващия турнир от календара - в Ротердам, белгиецът се наложи в четвъртфиналите с 6:4, 1:6, 6:3.

След развръзката в първите мачове от група "Пийт Сампрас" Димитров излезе втори сред фаворитите на букмейкърите за титлата. Шансовете на българина се оценяват с 6.50, а с по-нисък коефициент е само шесткратният шампион Роджър Федерер (1.40).

Следете развоя на сблъсъка и всички реакции в новините на bTV, на нашия сайт btvnovinite.bg и във „Фейсбук” на bTV Спорт с преките включвания на специалния ни пратеник Димитър Тасев.