на живо

Част от футболистите в Англия отказват да подновят тренировки

Играчите са притеснени

Клубовете от Висшата лига са били информирани, че някои футболисти отказват да подновят тренировки идния понеделник, твърди "Дейли Мейл". Играчите са споделили лично притесненията си със своите мениджъри.

Част от клубовете в елита на Англия ще проведат видеоконференция през следващите 48 часа, за да информират футболистите за всички необходими протоколи за безопасност и опазване на здравето. Този разговор също така ще даде възможност на играчите сами да изразяват опасенията си от подновяването на заниманията, макар и на по-малки групи, от 18 май.

Съобщава се, че част от футболистите ще заявят, че няма да тренират, докато не премине опасността от коронавируса.

Напоследък расте броят на звездите във Висшата лига, които публично коментираха, че се страхуват от пандемията. Сред най-притеснените са Серхио Агуеро, Дани Роуз и Мануел Лансини.

Играчите са изразили нежеланието си в WhatsApp група. Те имат усещането, че са пионки в ръцете на политиците.

"Правителството казва, че футболът трябва да започне отново, защото това ще повлияе положително на морала на нацията. Не ме интересува моралът на нацията. Човешкият живот е застрашен. Не може дори да се повдига темата за завръщане на футбола, докато броят на заразените с коронавирус не спадне значително", категоричен е бранителят на "Тотнъм" и английския национален отбор Дани Роуз.

Клубовете не оказват натиск върху играчите с оглед на безпрецедентната ситуация. Но прилагането на проект "Рестарт" без пълен състав би довело до всеобщо притеснение.

Вчера правителството даде зелена светлина за възобновяването на спортните събития след 1 юни, без публика. Това ще бъде възможно, ако не започне ново сериозно покачване на заразените с COVID-19 във Великобритания.