на живо

Чеферин: Боби, честито! УЕФА е изцяло на твое разположение

Президентът на европейската футболна централа честити преизбирането на Михайлов

Lap.bg

Президентът на Европейската футболна централа (УЕФА) - Александър Чеферин, поздрави Борислав Михайлов за победата му на конгреса и преизбирането му за президент на Българския футболен съюз.

С официално писмо, разпространено от сайта на БФС, словенецът заявява готовност да продължи да си сътрудничи с бившия вратар. 

„Скъпи г-н президент, скъпи Боби,

Щастлив съм да Ви поздравя за избирането Ви за президент на Българския футболен съюз на вчерашния извънреден конгрес.

В момента, в който отново поемате кормилото на българския футбол, най-искрено Ви желая всичко най-добро за новия мандат. Със сигурност неподправената Ви любов към футбола и управленският Ви опит както в националната асоциация, така и на терена, отново ще Ви помогнат да популяризирате и развивате футбола в България – и то не само в контекста на елитния футбол, но и на ниво масов футбол, детско-юношеско развитие, женски футбол и нови инфраструктурни проекти, които допълнително да подпомогнат достъпа до играта и растежа на броя участници в процеса. 

Боби, както подчертах неотдавна, УЕФА е изцяло на Ваше разположение за всякакъв вид помощ и подкрепа, която би Ви била нужна по пътя към новото и вълнуващо бъдеще за Българския футболен съюз и българския футбол като цяло.

Искрено Ваш,

Александър Чеферин“

Снимка: Lap.bg

Михайлов беше преизбран с 241 гласа срещу 230 за основния му конкурент Димитър Бербатов, който заяви, че ще обжалва решението заради неспазване на устава.