на живо

"Челси" и Конте покориха върха в Англия

"Сините" от Лондон победиха "Уест Бромич" и грабнаха титлата предсрочно

Getty Images

Английската Висша лига има нов шампион. Лондонският "Челси" се наложи с 1:0 като гост на "Уест Бромич" и си осигури титлата два кръга преди края.

В герой за тима на Антонио Конте се превърна резервата Миши Бачуай, който отбеляза скъпоценния гол.

Той се появи в игра в 76', а само шест по-късно се оказа най-съобразителен при едно разбъркване пред наказателното поле на домакините и прати топката в мрежата зад стража Бен Фостър. С асистенция се отчете Сесар Аспиликуета.

Снимка: Getty Images

Любопитното е, че "златната резерва" на "Челси" Бачуай може да завърши сезона без нито един мач като титуляр, ако не попадне в стартовата единайсеторка на "сините" в оставащите два двубоя до края на кампанията.

С победното попадение на белгиеца пък се спази традицията "Уест Бромич" и "Челси" да не завършват с нулево реми. Това не се е случвало от 1924 г. насам.

Тазвечершната победа увеличи аванса на "сините" от Лондон пред преследвача "Тотнъм" на 10 точки - 87 срещу 77. "Шпорите" имат и мач по-малко, но могат да добавят максимум 9 към актива си.

Така "Челси" стъпва на футболния връх в Англия за шести път в своята история. За последно отборът от "Стамфорд Бридж" стори това през сезон 2014/15.

Снимка: Getty Images

Тагове: