на живо

"Челси" чака Кай Хаверц, но друг отбор вече го представи

Интересно развитие около един от най-желаните футболисти

Twitter

Треньорът на "Байер" Леверкузен Петер Бос най-накрая обяви в кой клуб ще премине звездата на отбора Кай Хаверц. След поредния въпрос за трансфера на 21-годишния германец нидерландският специалист не издържа и заяви, че Хаверц ще играе в бившия му тим "Хераклес".

Полузащитникът е сред най-желаните футболисти на трансферния прозорец, като "аспирините" искат за него поне 100 млн. евро.

"Да, мога ексклузивно да обявя, че той ще играе в "Хераклес", каза Бос след отпадането от "Интер" на 1/4-финалите в Лига Европа.

Бившите му работодатели от нидерландския тим веднага сграбчиха възможността и още тази сутрин обявиха привличането на Хаверц в социалните мрежи. Съобщението е придружено със снимка, на която германският национал е с фланелка на новия си тим.

От няколко седмици името на Кай Хаверц се спряга за трансфер в "Челси", където вече премина друг голям немски талант Тимо Вернер.

"Знаем за интерес от два клуба, най-вече от "Челси", но за нас ситуацията е проста: той има 2-годишен контракт. Ако някой го иска при нашите условия - добре. Ако не - ще остане тук още една година и ние сме щастливи. Няма да е лесно, но за играч като него няма COVID-19 намаление", коментира спортният директор на "Байер" Руди Фьолер пред "Гадзета дело Спорт".