на живо

"Челси" изхвърли "Ливърпул" от ФА Къп

Трета загуба за мърсисайдци в последните четири мача във всички турнири

Reuters

"Челси" се класира за 1/4-финалите във ФА Къп след победа с 2:0 срещу "Ливърпул" на "Стамфорд Бридж". Мърсисайдци записаха трета загуба в последните си четири двубоя във всички турнири.

Головете вкараха Вилиан в 13-ата минута и Рос Баркли в 64-ата.

Играчите на Франк Лампард изиграха един много силен мач и се възползваха по превъзходен начин от колебливото представяне на защитата на "червените", която допусна осем гола в последните си четири двубоя.

Преди да отпадне от "Челси", "Ливърпул" загуби с 0:1 от "Атлетико" Мадрид в Шампионската лига, а през уикенда претърпя тежко поражение с 0:3 от "Уотфорд". 

Юрген Клоп започна без много от звездите си, като единственият титуляр в атака бе Садио Мане, подкрепян от Такуми Минамино и Дивок Ориги. Резервният вратар Адриан започна като титуляр, но именно той направи огромна грешка при гола на Вилиан за 1:0.

Снимка: Reuters

Шанс за изява получиха 18-годишният Неко Уилямс и 19-годишният Къртис Джоунс, които бяха с основна заслуга за достигането на мърсисайдци до този етап на ФА Къп.

В редиците на "Челси" пък се отличи 18-годишният Били Гилмор, който направи много силен мач.

"Челси" поведе в 13-ата минута, когото Вилиан стреля мощно с десния крак, а Адриан не се намеси добре и позволи на топката да се отбие от ръцете му и да влети в мрежата - 1:0. Пет минути по-късно домакините можеха да удвоят, но Маркос Алонсо удари греда.

"Ливърпул" опита да вдигне оборотите, но Кепа Арисабалага направи няколко впечатляващи последователни спасявания при удари на Дивок Ориги и Садио Мане.

Гостите започнаха мудно второто полувреме и в 64-ата минута бившият играч на "Евертън" Рос Баркли напредна мощно през центъра, излъга двама играчи в червено и от границата на наказателното поле не остави шансове на Адриан за 2:0.

Снимка: Reuters

В 68-ата минута испанският страж на "Ливърпул" направи спасяване срещу Педро, който бе останал сам срещу него. Малко по-късно Оливие Жиру удари греда.