на живо

"Челси" надигра "Интер" без половин дузина титуляри (ВИДЕО)

Отборът на Маурицио Сари се наложи след дузпи

Reuters

"Челси" записа победа след изпълнение на дузпи в първия си мач от International Champions Cup. Тимът на Маурицио Сари надигра "Интер" с 6:5, след като двубоят в Ница в редовното време завърши 1:1.

Лондонският отбор, от чийто състав отсъстваха Еден Азар, Тибо Куртоа, Гари Кейхил, Н'голо Канте и Оливие Жиру, игра много добре през първото полувреме, след което имаше преднина от един гол. В 8-ата минута се разписа Педро, който реализира единственото попадение и в първата контрола на "Челси" от предсезонната подготовка срещу "Пърт Глори", играна в Австралия в началото на седмицата. Футболистите на Сари пропуснаха още няколко изгодни ситуации да удвоят аванса си.

Снимка: Reuters

След почивката "Интер" подобри значително представянето си и изравни 4 минути след подновяването на играта. Роберто Галярдини се възползва от грешка на Тимуе Бакайоко при изнасянето на топката и възстанови равенството. До края на мача неаполитанците създадоха повече голови положения, но най-сериозната опасност беше пред вратата на Уили Кабайеро, който отрази удар на Лаутаро Мартинес в добавеното време.

Снимка: Reuters

При последвалото изпълнение на дузпи играчите на Маурицио Сари бяха безгрешни, докато защитникът на "Интер" Милан Шкриниър не успя да предолее Кабайеро. Така "Челси" регистрира две точки от мача на стадион "Алианц Ривиера", докато "нерадзурите" останаха с една.