на живо

"Челси" надигра "Реал" и финалът в Шампионска лига отново е английски (ВИДЕО)

"Сините" от Лондон победиха с 2:0 в реванша

"Челси" надигра "Реал" и финалът в Шампионска лига отново е английски (ВИДЕО)

Английски финал в Шампионската лига за втори път в последните три сезона! "Челси" ще спори за трофея с "Манчестър Сити", след като спечели с 2:0 като домакин на "Реал" Мадрид в реванша между двата тима от полуфиналите. Първият двубой в испанската столица завърши с равенство 1:1 и "сините" от Лондон продължават напред с общ резултат 3:1.

Снимка: Getty Images

На "Стамфорд Бридж" "Челси" владееше инициативата в дълги периоди и пропусна да запише по-изразителен успех. Тимо Вернер откри резултата в 28' с може би най-лесния гол в кариерата си - с глава на празна врата, след като топката се отби в напречната греда при удар на Кай Хаверц и преодолян Тибо Куртоа.

Тимът на Томас Тухел продължи да доминира и през втората част пропуски направиха Мейсън Маунт, Kай Хаверц, Н'голо Канте и влезлият като резерва Кристиан Пулишич, преди в 85' Маунт да подпечата победата за "Челси".

Снимка: Getty Images

Това бе пети сблъсък между "Челси" и "Реал" Мадрид в евротурнирите, а лондончани продължават да бъдат неудобен съперник за кралския клуб, срещу който имат 3 победи и 2 равенства.

В спора за трофея на 29 май (събота) в Истанбул (Турция) "сините" ще мерят сили с друг представител на Висшата лига - "Манчестър Сити", отстранил "Пари Сен Жермен" с общ резултат 4:1. Предишният изцяло английски финал бе през сезон 2018/2019, когато "Ливърпул" триумфира след 2:0 срещу "Тотнъм". 

"Сити" - "Челси" ще бъде третият английски финал в Шампионската лига. Първият също е с участието на "сините" - през 2008 г., когато тимът отстъпи на "Манчестър Юнайтед" с 5:6 след дузпи.

Мениджърът на "Челси" Томас Тухел влезе в историята, превръщайки се в първия с два поредни финала в Шампионската лига с различни отбори. През миналия сезон германецът изведе "Пари Сен Жермен" до битката за купата, но тимът му загуби с 0:1 от "Байерн" Мюнхен.

Снимка: Getty Images