на живо

"Челси" не успя да измъкне победа на "Гудисън Парк"

"Евертън" продължава без поражение вече в седми мач под ръководството на Сам Алърдайс

Getty Images

"Евертън" измъкна 0:0 на "Гудисън Парк" срещу шампиона "Челси" в мач от 19-ия кръг на Висшата лига,
Така домакините продължават без поражение вече в седми мач от всички турнири под ръководството на Сам Алърдайс, който пое тима в края на ноември.

Лондончани имаха сериозно превъзходство, особено след почивката, но не успяха да стигнат до попадение.
През първата част момчетата на Антонио Конте бяха най-близо до гола в десетата минута, когато след последователни изстрели от наказателното поле на Тимуе Бакайоко и Вилиан капитанът на домакините Фил Джагиелка на два пъти успя да избие от голлинията.

През второто полувреме натискът на "Челси" се засили, като веднага след подновяването на играта Виктор Моузес проби от дясно и пусна към Педро Родригес в наказателното поле, но ударът на испанеца от десетина метра беше париран от Джордън Пикфорд. Топката отскочи към Маркос Алонсо, който стреля по диагонала, но Ашли Уилямс блокира пред голлинията.

В средата на полувремето Пикфорд отново се намеси решително след шут на Еден Азар от границата на пеналта, а четвърт час преди края стражът имаше и късмет, след като Уилямс отклони в напречната греда при опит да изчисти остро центриране от дясно на Моузес.

"Евертън" не успя да отправи нито един точен удар в мача, но в самия край можеше да стигне до победата. Гилфи Сигурдсон центрира от корнер в добавеното време и непокритият Майкъл Кийн засече с глава от десетина метра, но над напречната греда.

"Челси" остана трети с 39 точки, докато "Евертън" е девети с 26 точки. Лидер е "Манчестър Сити" с 52 точки, с 11 повече от "Манчестър Юнайтед".