на живо

"Челси" обърна "Астън Вила", две исторически дузпи помогнаха

"Сините" се изравниха с "Ливърпул" на второто място

Getty Images

"Челси" се върна на победния път в английската Висшата лига след труден успех с 3:1 като гост на "Астън Вила" в мач от 19-ия кръг.

"Сините" стигнаха до трите точки с обрат, а в герой за европейския клубен шампион се превърна полузащитникът Жоржиньо.

Снимка: Getty Images

На "Вила Парк" домакините поведоха в 28', когато Рийс Джеймс си отбеляза автогол. "Челси" веднага осъществи натиск и отговори с точно изпълнена дузпа от Жоржиньо в 34'.

Отборът на Томас Тухел продължи да владее инициативата и през втората част. В 56' влезлият като резерва на почивката Ромелу Лукаку бе точен след подаване на Калъм Хъдсън-Одой, с което оформи обрата.

Крайното 3:1 дойде след нова дузпа на Жоржиньо, реализирана в третата минута от добавеното време. Така халфът влезе в историята на Висшата лига, подобрявайки рекорда за голове от бялата точка в рамките на една календарна година. Той вече има 10 през 2021 г. - една повече от Мат Льо Тисие (1994 г.) и Стивън Джерард (2014 г.).

Снимка: Getty Images

По този начин "Челси" се отърси от двете поредни равенства и събра 41 точки, колкото има и "Ливърпул". Води действащият шампион "Манчестър Сити" с 47. "Астън Вила" е на десетото място с 22 точки.

В следващия кръг "Челси" приема "Брайтън", а бирмингамци почиват, тъй като двубоят им с "Лийдс" бе отложен заради проблеми с контузени и заразени с коронавирус в състава на съперника.