на живо

"Челси" отново със седем точки пред "Тотнъм"

Лондончани победиха с 4:2 "Саутхемптън" в отложен мач от Висшата лига

Getty Images

Испанският нападател Диего Коща развали серията си от пет поредни мача в английското първенство без гол, след като се разписа два пъти във вратата на "Саутхемптън" за успеха на "Челси" с 4:2 в отложен мач от 34-я кръг.

Победата даде седем точки аванс на "сините" на върха в класирането срещу "Тотнъм", който е и с мач по-малко.
Освен че вкара два гола, Коща създаде първия, след като в петата минута влезе в наказателното поле на гостите и задържа топката, а след това я подаде на включилия се в атаката Еден Азар, който се разписа за 1:0. Ориол Ромеу изравни за "светците" в 24-та минута след разбъркване при центриране от ъглов удар, но "Челси" се оттегли на полувремето с гол аванс. Той падна в първата минута на добавеното време, когато Гари Кейхил беше точен с глава.

Диего Коща реши изхода от мача през втората част, след като в 54-та минута се възползва от центриране на Сеск Фабрегас и покачи на 3:1 с 50-ия си гол във Висшата лига, а в 89-та испанецът направи двойно подаване с Азар и вкара второто си попадение.

"Той трябва да запази формата си. Важно е за самия него и за нас, защото вкара два важни гола след красиви комбинации. Той показа, че има хармония със съотборниците си", каза мениджърът Антонио Конте относно представянето на Диего Коща в мача.

"Саутхемптън", който се намира на девето място в класирането и е без шансове за евротурнирите или за изпадане, оформи крайния резултат в четвъртата минута на добавеното време. Тогава точен с глава беше бившият бранител на "Челси" - Райън Бертранд.