на живо

Челси победи Порто и е на 1/8-финал в Шампионска лига (ВИДЕО)

Загубата изхвърли португалците от турнира

Getty Images

Челси победи Порто с 2:0 на "Стамфорд Бридж" в мач от шестия кръг на Шампионска лига и по този начин си осигури участие на 1/8-финалите в турнира.

Домакините започнаха силно и откриха резултата още в 12-та минута. Диего Коста се откъсна и се озова очи в очи с Икер Касияс, ударът му бе спасен от вратаря, но след рикошет в тялото на Маркано премина голлинията.

До края на полувремето Челси напълно контролираше нещата на терена и пропусна още няколко възможности, докато гостите така и не успяха да създадат опасност пред вратата на съперника.

След почивката Порто се опита да натисне, защото португалците се нуждаеха от победа. Лондончани спокойно приеха играта в своята половина и разчитаха на бързи контратаки, чрез които на няколко пъти бяха близо до втори гол. 

В 52-та минута Челси все пак нанесе втория си удар, след като Вилиян с хубав удар завърши добра атака и не даде шансове на Касияс.

До самия край на мача ситуацията на терена не се промени. Порто създаде няколко положения, но без успех, а при една от контрите на домакините Азар нацели гредата.

Така в крайна сметка Челси събра актив от 13 точки и зае първото място в крайното класиране в седма група. Порто пък завърши на трета позиция с 10 точки, след като португалците бяха изпреварени от Динамо Киев, който има точка повече и ще продължат на пролет в елиминационната фаза на Лига Европа.