на живо

"Челси" победи "Тотнъм" за трети път от началото на годината

Първа загуба за "шпорите" във Висшата лига при Антонио Конте

Reuters

"Челси" записа трети пореден успех над "Тотнъм" от началото на годината, след като победи "шпорите" с 2:0 у дома в лондонското дерби от 23-ия кръг на Висшата лига. От началото на януари "сините" победиха два пъти градския си съперник за "Карабао къп", а тази вечер записаха успех и за първенство.

Поражението е първо за "Тотнъм" във Висшата лига, откакто начело застана Антонио Конте.

На "Стамфорд Бридж" домакините бяха много активни през първото полувреме, но така и не успяха да преодолеят защитата на съперника. Гол на Хари Кейн в 40-ата минута беше отменен заради нарушение на нападателя срещу Антонио Рюдигер.

Снимка: Reuters

Само две минути след почивката Хаким Зиеш откри резултата с точен изстрел от далечно разстояние с левия крак, който не остави шансове на капитана на "Тотнъм" Юго Лорис. В 55-ата минута играчите на Томас Тухел удвоиха преднината си чрез ветерана в защита Тиаго Силва, който се разписа с глава след центриране на Мейсън Маунт.

С тази победа "Челси" вече има 47 точки на третото място, десет по-малко от лидера "Манчестър Сити". "Тотнъм" заема седмата позиция в класирането с актив от 36 точки, две по-малко от четвъртия "Манчестър Юнайтед", който обаче е с два мача повече.