на живо

"Челси" надхитри "Тотнъм" на "Уембли"

Шампионът на Англия записа първа победа за сезона

"Челси" победи "Тотнъм" с 2:1 в дербито на втория кръг във Висшата лига. Мачът се изигра на емблематичния "Уембли" в английската столица Лондон, откъдето са и двата тима.

Снимка: Getty Images

Те си размениха по няколко пропуска, дело на Мората и Дембеле, преди първия гол в срещата. Той беше дело на левия бек Маркос Алонсо. В 24-тата минута от пряк свободен удар малко пред наказателното поле испанецът завъртя майсторски топката, а стражът и капитан на "Тотнъм" Уго Лорис се оказа без отговор. 

Снимка: Getty Images

След гола "шпорите" явно се амбицираха и в крайна сметка доминираха през голяма част от двубоя, но изравнителният им гол влезе чак в 82-рата минута. Миши Батчуай се оказа не достатъчно концентриран и изпрати топката в собствената си врата.

Героят обаче не беше казал последната си дума. Той отново се казваше Маркос Алонсо. Испанецът донесе победата на "Челси" с гол в 88-мата минута. До края "Тотнъм" имаше прекалено малко време за нов изравнителен гол.

Така "Челси" събра актив от 3 точки след първите си два мача след изненадващата загуба от "Бърнли" в първия кръг. "Тотнъм" от своя страна вече има 4 точки, след като записа успех в първия кръг над "Нюкасъл".