на живо

"Челси" с нов минимален успех, гледа уверено към титлата

"Сините" от Лондон са с преднина от 9 точки на върха, но и с мач по-малко от преследвачите "Арсенал" и "Ливърпул"

"Челси" се наложи с 0:1 над "Кристъл Палас" при гостуването си на "Селхърст Парк" в Лондонското дерби от 16-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача отбеляза Диего Коста в края на първата част, а това е и 11-та поредна победа за "сините" в първенството.

Първата по-добра ситуация се откри пред Давид Луис в 18-ата минута. Бразилският защитник изпълни пряк свободен удар от около 25 метра дистанция, но ударът му бе избит в корнер от защитник на "Кристъл Палас".

В 20-ата минута пък "орлите" отговориха с добре организирана атака, но завършващият удар на Джейсън Пънчан мина встрани от вратата.

Снимка: Getty Images

След това "Челси" взе контрол върху играта и на няколко пъти Уилиан и Н'Голо Канте бяха близо да открият резултата, но неуспешно. 

Все пак тимът на Антонио Конте успя да вземе аванса в срещата в края на първата част. Сезар Аспиликуета центрира по прекрасен начин в наказателното поле на домакините, където Диего Коста нямаше проблем да отбележи своя 13-ти гол за сезона - 0:1. 

"Кристъл Палас" започна второто полувреме по по-добър начин и още в 47-ата минута създаде проблеми на защитата на "Челси". Заха подаде към Кабай, който от своя страна успя да затрудни Куртоа, но белгиецът се намеси успешно.

В 67-ата минута появилият се в игра през втората част Сеск Фабрегас напредна отдясно, премина през двама играчи на "Палас" и центрира прекрасно, но Маркос Алонсо не насочи топката по най-добрия начин.

Снимка: Getty Images

До края на срещата последваха множество изстрели към двете врати, а най-опасната ситуация се откри пред Алонсо в 83-ата минута. Испанецът изпълни добре пряк свободен удар, а ударът му срещна напречната греда.

След днешната победа възпитаниците на Антонио Конте продължават да изглеждат непоклатими на върха в Англия, с преднина от 9 точки пред "Ливърпул" и "Арсенал", но и с мач по-малко.