на живо

"Челси" с трети нов, вече похарчи над 140 млн. евро (ВИДЕО)

"Сините" подписаха с Бен Чилуел

"Челси" обяви привличането на Бен Чилуел от "Лестър" за 50 млн. евро. Левият бек е третото ново лятно попълнение за лондочани, които вече подписаха с Тимо Вернер от "Лайпциг" за 53 млн. евро и Хаким Зиеш от "Аякс" срещу 40 млн. Така клубът от "Стамфорд Бридж" вече е похарчил над 140 млн. евро за нови попълнения.

"Челси" и "Лестър" водеха продължителни преговори за Чилуел, на когото "лисиците" бяха поставили цена от 80 млн. евро. Защитникът имаше договор до 2024 г. и бе основна фигура в тима на Брендан Роджърс. Желанието на Чилуел да напусне "Лестър", както и финансовата криза, предизвикана от пандемията с коронавирус, обаче принудиха клуба да се раздели с него.

Чилуел - юноша на "Лестър", има 123 мача с екипа на тима, откакто дебютира през 2015 г.

Според медиите на Острова "Челси" е на път да осъществи и друг бомбастичен трансфер, подписвайки с младата звезда на германския футбол Кай Хавертц от "Байер" Леверкузен за сума от порядъка на 100 млн. евро. Лондончани преговарят също с опитния бранител Тиаго Силва, който е свободен агент, след като договорът му с финалиста в Шампионска лига "Пари Сен Жермен" изтече.